Rabu, 25 November 2009

Ibu Hadif’s Giveaway ~ Anugerah Terindah

Ibu Hadif’s Giveaway ~ Anugerah Terindah



Hari nie terjupe contest aka giveaway yang dianjurkan oleh ibu hadif sempena ulangtahun perkahwinan yg ke-2 pada 23 Disember 2009. congrate!!

Gb balqis umur 1 hari (2 jam selepas dilahirkan)...


Nama : Nor Aina Balqis binti Norshahizam
DOB : 9 Februari 2009
Umur sekarang nie : 9 bulan 2 minggu

Anak sememangnye adalah anugerah terindah yg dinantikan bagi setiap pasangan.. Tiada langsung perasaan takut @ gentar sebaik dimaklumkan terpaksa bersalin melalui pembedahan (anakku berak dlm perut), malahan x sabar2 nak lihat bagaimanakah rupa anakku... Sebaik shj terdengar suara tangisan balqis..Perasaan ku bercampur baur.. secara spontan airmata mengalir dipipi.. tanda gembira & kesyukuran..sebaik melihat raut wajahnye seakan tidak percaya baby yg comel, bermata sepet & kulit yg halus itu adalah anakku.. paling tidak boleh dilupe ialah baunye.. sgt harum..bau baby...bauan dr syurga.. walaupun perit mengharungi sakit selepas pembedahan tapi setiap kali tgk balqis..luper & hilang segala sakit.. Maha Besar kuasa Allah.. Anakku Penyejuk Mata...Penenang Hati dan penghibur mama ngn papa.. Harapan mama, balqis jd anak yg bijak..menjadi pembimbing dan contoh yg baik...berjaya di dunia akhirat..dan yang paling penting...jgn luper jasa org tua ye sayang..

tiada harta yg lebih berharga dari anak..
(camner la org leh buang anak ye..)

Meh tengok syarat² nye...
1. Contest ini terbuka kpd Bloggers sahaja. -yes
2. Wajib menjadi follower Mrs. K dan add blog ini dalam bloglist anda.-yes
3. Letak banner seperti di atas kat sidebar anda dan link ke giveaway ini. -yes
4. Tiada had umur anak. Semua boleh join. -yes
5. Sila upload sekeping gambar anak pertama/sulong anda berumur 1 hari. Sila nyatakan nama dan umur anak sekarang. -yes
6. Anak merupakan Anugerah Terindah dari Yang Maha Esa. Nyatakan perasaan anda apabila pertama kali melihat anak dan apakah harapan anda terhadap anak. Entry yang berjaya menyentuh naluri keibuan para juri akan dipilih sebagai pemenang. eceh... -yes
7. Tak perlu karangan yang panjang.. ayat pendek, simple but nice & sweet.-yes
8. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke blog Ibu Hadif. (no link back will be disqualified)-yes
9. Dah siap semua, sila tinggalkan link entry anda di entry giveaway ini. -yes

10. Pemenang akan ditentukan oleh Juri Profesional yg dilantik sendiri.


Bosan baca syarat giveaway?
Meh cuci mata tengok hadiah pulak...

Oleh sebab ini adalah my 2nd Aniversary,
so hadiah pon ada 2 jer...hehehe


.

apalagi..jom join....
yeeehaaaaaaaa....


Selasa, 24 November 2009

Aqis + drum

Seronok sangat tengok gelagat balqis dapat benda @ mainan baru..maklum la xpenah tgk b4..so dia sangat teruja (mama dia pun teruja jgk).. harap2 mainan kali nie lebih bertahan lebih lame.. yang mainan sebelum ni semuanye dah ader cacat cela.. pecah ader, patah pun ader.. yg totally jahanam pun ader.. aqis2.. papa ckp "aqis, aqis kan gegirl..main elok2 la...lembut2 skit...elok jer papa abis ckp, trus dia campak jer mainan dia..huhuhu..nak kata aper kan? baru pandai campak2 brg nih...


baru dapat peluk drum...

pok-pok-pok...



skejap jer dah tercampak drum tu...

balqis oh balqis...

Ahad, 22 November 2009

Anakku Ceria Give-away Contest

iNi adalah sticky mode..

untuk new entry sila scroll ke bawah..



Anakku Ceria Give-away Contest

Contest ni pulak anjuran pertama kali ibu Irfan. Tujuannye adalah untuk menambahkan kenalan dalam blog.
Cara penyertaan sangat lah mudah:

1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/
2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/
3. Put entry contest in your blog (sticky mode entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)
8. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.

Syarat-syaratnya;
1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja
3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.
4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad

Tentang Hadiah pulak!Jeng jeng ini hadiahnya
* set memasak vantage 3.0L

1.Hanya 1 pemenang akan dipilih dan akan memenangi dan ditaja oleh http://jommainkutu.blogspot.com/

BEST kan..Teruja tak nak dapatkan hadiah tue..Apa lagi join la sekarang snap gambar anak yang paling ceria







nie lah antara gambar balqis yg ceria...
dia seronok sangat bile dengar ring tone h/p mama
"assalamualaikum...atuk...oo...atuk (upin ipin)
nak melompat-lompat...




Nor Aina Balqis binti Norshahizam
8 bulan

l

Rabu, 18 November 2009

BABYKIDSLOVE CONTEST

BABYKIDSLOVE CONTEST

harinie nak join contest anjuran Babykidslove Online Boutique . Slalu jgk cuci2 mata tgk blog babykidlove nie.. geram tgk legging ngn socks.. last beli oktober lepas (Norshahizam - UPSI
LX52 120 830 5MY) tq sgt2 sbb semua comei2... tolong belikn utk kengkawan skali..

okes.. contest kali ni bertajuk
" BABY IN BABYKIDSLOVE APPAREL ".

memang comei sgt tgk baby2 yg pakai legging atau tights nie..
Nie gambar si comei kesayangan... suker sgt tgk dia time merangkak...
tomei kt montot tue... ahaks
.........
......
....
...
.
Nama Baby: Nor Aina Balqis binti Norshahizam
DOB : 09/02/09
Nama Mama : Norhanani binti Arshad

kiter tgk syarat2 nye...

Apakah Syarat-Syaratnya?

Pertama : Uols perlulah menjadi follower Babykidslove Online Boutique dan mesti add http://babykidslove.blogspot.com/ kat blog link uols.
Kedua : Uols perlu copy banner diatas dan paste kat entri dan sidebar uols dengan linkback ke blog ini.
Ketiga : Buat entri dan Uols uploadlah gambar baby uols dengan menggayakan LEGGINGS@TIGHTS. Tak kisahlah uols beli leggings & tights tu kat mane janji mengikut syarat saja. Jangan lupa letakkan nama baby, tarikh lahir dan nama ibu ye....
Lastly : Sila hantar link entry anda ke babykidslove@yahoo.com......sekian....Gud Luck
JOM TENGOK HADIAH DULU!!!

HADIAH PERTAMA

Sehelai Romper + Matching Tights (Ikut jantina & Saiz pemenang)

HADIAH KEDUA
Sehelai Leggings (Ikut jantina & Saiz pemenang)

HADIAH KETIGA
Sehelai Leg Warmer (Ikut jantina & Saiz pemenang)
NANTIKAN HADIAH MYSTERY UNTUK PESERTA PERTAMA .....(KAMI AKAN MENGGANTIKAN HADIAH YG LAIN SEKIRANYA HADIAH YG DITAWARKAN TIDAK SESUAI DENGAN UMUR ATAU JANTINA BAYI ANDA......BEST KAN????)


TARIKH TAMAT : 30 NOVEMBER 2009

amacam? memang berbaloi2 kan hadiah nye..
doakan ader rezeki utk balqis...

Selasa, 17 November 2009

yes! yes! dapat giveaway...

Bestnye dapat giveaway dari baby snowdrop..
aritu entry yg lepas ader masuk giveaway nie..
x sangka terpilih jgk.. So, inilah giveaway yg bakal diterima..
tinkiu ya...



Jumaat, 13 November 2009

Baby Snowdrop's Giveaway

Baby Snowdrop's Giveaway

Horey2... maser cuci2 mata baca blog kawan2 terjupe n3 ezan pasal Baby Snowdrop's Giveaway nie..
Syok sgt nak jgk free gift nie... Actually, Baby Snowdrop nak introduce Baby Ring Sling & Modern Cloth Pad.

Bagus sangat la kan..memang skg nak guna benda2 yg save green & save money jer..
so, detailnye..

Step 1

Copy and paste mana2 code below on your blog. Kire add banner Baby Snowdrop la. -done

BannerFans.com

BannerFans.com


Step 2

Become Baby Snowdrop's follower. -done



Step 3

Make entry tentang Baby Snowdrop's Giveaway ni in blog uolls. So boleh share pd sume kan for free samples cloth pad. -done


Step 4

Leave your name, email address and blog/website kat comment in this entry, no comment in entry will be disqualified ye, we dont accept msgs in chatbox. Nanti we will visit each blog and tgk whether qualified tak to get the free sample. (If nak Baby Snowdrop link balik your blog, pls inform k)

Finally, we will list name and blog yg qualified to get free sample, then uolls have to email to me your full name, address and phone number(ni utk nak pos)

NOTE : Anyone yg still publish banner Baby Snowdrop for at least a month, your blog akan qualified to next month lucky draw, we pick one winner randomly. Winner akan qualified to get one piece of Ring Sling from Baby Snowdrop. Lucky Draw ni akan berjalan selama 3 months berturut2 until bulan February.


Moga2 ader rezeki utk kiter kan???...


Khamis, 12 November 2009

Balqis nak aiskrim jgk

Jom enjoy tengok video nie..
Balqis sibuk kejar papa dia.. nak jugak aiskrim yg papa makan tu..


video


Rabu, 11 November 2009

Pok Amai2...

Pas baik demam..rajin lak pok amai2...

video

suker goyang2 bdn yea..

video
papa nyanyi,...acik tiqah yg gelak lebih2...


gelap nye..visual kurang memuaskan..huhuhu

Isnin, 9 November 2009

Balqis @ 9 mth 09/11/09

Hari nie besday aqis 9 bln (boleh kire camtu ker? suker ati jer la kan..).. Daah makin bertambah umur nyer..makin bertambah jgk akalnye.. walaupun masih demam campak tp naik walker laju sgt2.. xsakit lak tapak kaki dia yg ader gelembung air tu? aktif lak dia..heran..heran.. (nenek dia yg heran..mama dia xheran pun..)

9 bln balqis pandai aper?
  • dah pandai duduk - bile menonggeng2 tu..@ panjat2 bantal ker haper..terus duduk dgn tegak skali.. syabas anak ku... lambat jgk balqis pandai duduk kan.. manja sgt asyik merengek nk dukung jer..
  • sebutan babling makin jelas - kalu time makan kuat sgt membebel "mam mam mam mam"... suker sgt sembang2..
  • suker goyang badan, perut ngn punggung - part nie memg lucu.. even tgh menyusu bdn pun kalau dgr lagu dia akan goyang punggung ala2 tonggek tu..naik2 perut..goyang2 kepala...
  • pandai gusti - suker sgt panjat badan sesaper yg baring ( papa yg slalu jd mangsa). dah panjat tu korek2 mata, mulut ngn idung...
  • pandai geram - kalau ader yg dia nak tp xdpt..apa lagi dia wat gigil2 geram.. tgk anak kucin pun dia geram gigil2..

lawanye gaya duduk sambil main tisu..

kaki xleh blah tu..

gusti along syahmi (cousin)

wat muker belagak gilos time amik gb

lagi..

dan lagi..

suker sgt bye-bye...






video

Jumaat, 6 November 2009

balqis demam campak

Ari kamis lepas..maser terjaga tgh mlm nak susukn balqis..terasa panas jer tgn dia.. bile cek suhu..alamak..panas jgk.. 37.8.. ni dah kire demam.. patut la merengek jer..

Pagi tu terus bawak balqis g klinik kesihatan... balqis asyik nangis merengek..makan ubat dia muntahkan balik dengan susu skali.. TRy lak masukkan ubat dalam susu..(seperti yg dicadangkn DR.).. ..balqis muntah jgk.. Natijahnye balqis xmau menyusu botol..air kosong pun dia xmau..pandai tul.. aper yg dia nak?? susu badan jer.. org jawa ckp mengempeng.. paham ker?

Adess susahnya balqis nk telan ubat nih... menjelang petang lak..panas makin naik sampai 38.9.. mlm tu jgk bawak g klinik lagi.. Panas giler badan nye..nak xnak DR encem tuu masuk kan ubat punggung kt balqis.. walaupun ubat x masuk ikut mulut tp balqis masih jgk gaya loya nak muntah tu.. eh..eh..pelik lah.. anti ubat lah..

Alhamduliilah..on d way lik umah..panas dah mule turun.. sampai jer umah dah sejuk badan nye..siap leh main gusti ngn papa..

tp mlm tu xleh tido jgk merengek jer..nak atuk buaikan..kul 430 baru tido..haru sungguh..sok nye kuar bintik2.. emmm...anak mama kene demam campak rupenye... sian aqis..menggaru2 jer.. abis la..xcomei anak ma.. sib baik kt muker xder naik gelembung2 air tue.. tgn ngn kaki paling byk..huhuhu..



main tisu yea,...


gusti along syahmi pulak..

Selasa, 3 November 2009

sekitar konvo my sis -ina & atiqah + kenduri doa selamat

Lambat sungguh nak update crite pasal konvo nie.. padahal dah 1 minggu berlalu..
Arini jumaat mlm sabtu around kul 9 mlm aku, huby, balqis, atuk dan nenek balqis gerak ke klang (umah bro) untuk g konvo adik2 ku sabtu 24/10/09 & isnin 26/10/09 . Ari sabtu pagi konvo atiqah (adik konvo diploma skg continue degree). Isnin ptg konvo ina (degree). kirenye jadual penuh lah..

Sekitar kul 1030pm kitorg sampai ke puncak perdana,uitm tempat hostel adik. abg ku yg cikgu tu dah tgu(memg janji tgu situ sbb kitorg xtau umah dia yg baru pindah ni).. pas sumbat beg adik bagai, kitorg gerak ke klang..sempat gak singgah mkn kt Ramai Seafood, Klang.. makan malam. yg jd mangsa ke paww ialah abg ku..huhuhu... kul 12 jgk lah sampi umah.. + - sembang pot pet..kul 1 baru zzzzz...

Sok lak bgn pepagi..sib baik x g konvo adik.. dia dah nk kuar baru kitorg gerak..mak abah jer g pagi masuk dewan.. pas tu acara posing2 lah.. yg paling byk gb of course si kecik nie..

Sesi 1 : Sekitar konvo ina


wat discussion ker?

"nanti dulu..aqis lum ready"..



"cpat la cik shida..tgk sn"

ok..tenyum..


aqis yg beriya tgk kamera..

tahniah cik ina..aqis pun gatai tgn dia..

mama nk tido lah aqis..

aqis dah haus lah..

tgk la gaya aqis amik gb.. eksen jer..

sayang aqis..

si isteri yg di buli si suami

balqis dah boring la tu..


smbung ngn sesi 2 next n3...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...